Ardeshir Seradj / اردشیر سراج

102 - Foto Ardeshir Seradj 2018

Jag heter Ardeshir Seradj och är född och uppvuxen i staden Ahvaz i södra Iran. Jag kom till Sverige i mitten av 1980-talet. Större delen av tiden därefter har jag bott och verkat i Göteborg.

Mitt största intresse har alltid varit fotografi och film. Efter det att jag lärt mig svenska, utbildade jag mig därför till stillbildsfotograf i två och ett halvt år (1988-1991) ett halvt år i Gamleby fotoskola och två år på Vasa fotoskola i Göteborg.

För att utveckla min bilduppfattning arbetade jag därefter två år (sommaren 1993 – sommaren 1995) hos filmregissören Roy Andersson i hans filmstudio i Stockholm.

Mitt intresse för film ökade och jag studerade i tre år (hösten 1995 – våren 1998) och läste en kandidatexamen med inriktning mot dokumentärfilm på HFF – Högskolan för Fotografi och Film vid Göteborgs Universitet, vilket var mycket utvecklande och stimulerande.

Jag har därefter gått vidare och studerat fyra år (hösten 2002 – våren 2006) på den tvärvetenskapliga utbildningen, masternivå på HDK – Högskolan för Design och Konsthantverk vid Göteborgs Universitet.